kako-izbaciti-drogu-iz-organizma

Kako izbaciti drogu iz organizma

Izbacivanje droge iz organizma je kompleksan proces i zahteva stručan nadzor psihijatra sa iskustvom.

Ono čime u našoj bolnici obezbeđujemo trajno ostavljanje štetnih supstanci i po čemu se razlikujemo od ostalih jeste što obezbeđujemo SISTEMSKO LEČENJE.

Ono podrazumeva LEČENJE PO FAZAMA i uključuje vaše OKRUŽENJE, čime zasigurno dobijate bitku nad psihoaktivnim supstancama. Veliki broj psihijatrijskih ordinacija zasniva lečenje samo na detoksu, bez sistemskog lečenja koje je VEOMA BITNO DA NE BISTE POSTALI POVRATNIK.

novo depo vanoxerin consta depo blokator

Zabluda je da se organizam može u potpunosti iščistiti od droge za samo 10 dana. Pročitajte više o tome OVDE.

Uklanjanje droge iz organizma pod nadzorom psihijatra uključuje niz koraka:

Evaluacija pacijenta: Psijhijatar će prvo proceniti pacijentovo zdravstveno stanje, nivo zavisnosti i opšte okolnosti. Ovo uključuje i fizički i mentalni aspekt.

Detoksikacija pod medicinskim nadzorom: Za mnoge supstance, posebno one koje izazivaju fizičku zavisnost, detoksikacija je ključna faza. To podrazumeva postepeno smanjenje doze supstance ili, u nekim slučajevima, zamenu drugom supstancom koja je manje štetna i lakše se kontroliše.

Farmakoterapija: U nekim slučajevima, lekovi se mogu koristiti kako bi se ublažili simptomi apstinencije i pomoglo pacijentu da se nosi sa procesom detoksikacije.

Psihološka podrška: Tokom celog procesa, psihijatar će pružati emocionalnu i psihološku podršku pacijentu. Ovo može uključivati terapeutske sesije, savetovanje i podršku porodici.

Plan rehabilitacije: Nakon uspešnog izbacivanja droge iz organizma, psihijatar će raditi na razvoju plana rehabilitacije. Ovo uključuje preventivne mere kako bi se sprečila ponovna upotreba droge i jačanje emocionalne stabilnosti pacijenta.

Bolničko lečenje pruža sigurno okruženje i podršku koja je ključna za osobe koje se leče od korišćenja štetnih supstanci. Ova okruženja omogućavaju stručnim medicinskim timovima da prate pacijente 24 sata dnevno, pružajući im neophodnu medicinsku negu i podršku u kriznim situacijama.

U bolničkom okruženu pacijenti imaju pristup različitim terapijama i tretmanima koji su prilagođeni njihovim individualnim potrebama.

Važno je napomenuti da pokušaji samostalnog izbacivanja droge iz organizma, bez medicinskog nadzora, mogu biti opasni i nepredvidivi. Zbog toga je neophodno potražiti pomoć psihijatra kako bi se obezbedila bezbednost i efikasnost procesa.

Ukoliko želite da dobijete još informacija o lečenju zavisnosti od DROGE zakažete termin kontaktirajte nas putem maila: info@bolestizavisnosti.co.rs ili pozovite: +38169 243 76 62 (viber/whatsapp)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *