SVETLOSNA TERAPIJA U LEČENJU DEPRESIJE I NESANICE

Šta je svetlosna terapija?

Svetlosna terapija je jedan od najčešćih tretmana za sezonski afektivni poremećaj (SAP) i pomaže u lečenju DEPRESIJE. Ova terapija koristi jaku svetlost koja simulira prirodnu sunčevu svetlost, koja se primenjuje tokom zimskih meseci kada je količina prirodne svetlosti smanjena.

Naša LUMINOTERAPIJA VAM POMAŽE DA:

  •  Zaustavite melatonin, da biste brže izašli iz unutrašnje jutarnje “magle”;
  • Stimuliše proizvodnju serotonina, promoviše pozitivno raspoloženje, izvor motivacije;
  • Regulišite druge hormone i procese odgovorne za vašu energiju, fokus i san.

Svetlosna terapija deluje tako što stimuliše lučenje neurotransmitera u mozgu, posebno serotonina, koji igra važnu ulogu u regulisanju raspoloženja. Takođe, ova terapija može smanjiti lučenje melatonina, hormona koji je povezan sa ciklusom spavanja i budnosti i koji može uticati na simptome sezonskog afektivnog poremećaja SAP-a, depresije i nesanice.

Koliko mi je potrebno svetlosnih terapija?

Tokom svetlosne terapije, osoba sedi ispred specijalne lampe koja emituje jaku svetlost. Svetlost se obično primenjuje ujutro, od 30 minuta do sat vremena dnevno, u zavisnosti od intenziteta svetlosti koju koristi lampe. Tretmani se ponavljaju do nestanka simptoma. 

Poboljšanja se najčešće uočavaju već nakon nedelju dana redovno svetlosne terapije. Nakon nestanka simptoma terapija se produžava u skladu sa individualnim potrebama pacijenta.

Da li je svetlosna terapija BEZBEDNA?

Svetlosna terapija se smatra bezbednom i efikasnom metodom za lečenje sezonskog afektivnog poremećaja (SAP) i nesanice. Međutim, pre početka terapije, važno je posavetovati se sa lekarom kako bi se utvrdilo da li je ova terapija pogodna za vas i koja jačina i trajanje svetlosti su najbolji za vaše specifične potrebe.

Svetlosna terapija čuva vaš vid i potpuno je bezbedna

PATENTOVAN SISTEM OSVETLJENJA: Zahvaljujući svom patentiranom sistemu osvetljenja, Luminette pruža idealnu izloženost očima, a da pritom čuva vid. Ako nosite naočare ili kontaktna sočiva, možete koristiti Luminette bez uticaja na vid ili udobnost

EKVIVALENTNO 10.000 LUKS LAMPI: Emitovana svetlost je bela svetlost obogaćena plavom bojom. Dolazi sa 3 intenziteta (500, 1.000 i 1.500 luksa). Nezavisno kliničko ispitivanje pokazalo je da je Luminette jednako koristan kao i lampa od 10.000 luksa

SIGURNO I SERTIFIKOVANO: Luminette se proizvodi u Belgiji. Luminette je bezbedno koristilo više od 100.000 korisnika od 2006. Luminette je sertifikovan kao uređaj „ nultog rizika“ prema evropskom standardu IEC 62471 o fotobiološkoj bezbednosti

Ukoliko želite da dobijete još informacija o lečenju i zakažete termin kontaktirajte nas putem maila: info@bolestizavisnosti.co.rs ili pozovite: +381 64 24 37 661 (viber/whatsapp)