lečenje alkoholizma u našoj bolnici

Kako uspešno lečimo alkoholizam u našoj Specijalnoj bolnici iz oblasti psihijatrije “Sunce”

Uspešan put ka odvikavanju zavisnosti od alkoholizma: kompletna sveobuhvatna podrša u našoj bolnici.

Alkoholizam je ozbiljan poremećaj koji zahvata mnoge aspekte života pojedinca, uključujući njegovo fizičko zdravlje, emocionalnu stabilnost i međuljudske odnose. U našoj Specijalnoj bolnici iz oblasti psihijatrije “Sunce” svesni smo teških izazova koje alkoholizam postavlja pred pojedinca i njegovu porodicu. Sa mnogo iskustva u oblasti psihijatrije, želimo podeliti sa vama naš pristup sveobuhvatnoj pomoći alkoholičarima i podršci njihovim porodicama.

Pogledajte kako smo uspešno izlečili naše pacijente klikom OVDE.

novo depo vanoxerin consta depo blokator

Detoksikacija kao prvi korak ka ozdravljenju

Suočavanje sa zavisnošću od alkohola zahteva hrabrost i predanost procesu ozdravljenja. Prvi korak ka tom cilju je detoksikacija, proces eliminacije alkohola iz organizma. U bolnici “Sunce”, prepoznajemo važnost profesionalnog nadzora tokom ovog ključnog perioda. Naš tim iskusnih medicinskih stručnjaka pruža siguran i kontrolisan okvir za pacijenta tokom detoksikacije, minimizirajući rizike od potencijalno opasnih simptoma povlačenja.

Trajanje detoksikacije zavisi od težine kliničke slike i prisustva eventualnih komplikacija. Najčešće traje 7-10 dana. Ova faza se završava uvođenjem averzivne terapije (blokatora) i lekova koji smanjuju žudnju za alkoholom.

BLOKATORI

Po završetku detoksikacije u terapiju se uvodi averzivna terapija (blokatori u vidu tableta/depo injekcija/implanta radi održavanja apstinencije.

Prva faza lečenja podrazumeva svakodnevne dolaske u ordinaciju radi praćenja detoksikacije, dok je ostale faze moguće realizovati online!

friend-support

Mogućnost BOLNIČKOG LEČENJA: Celovita podrška tokom procesa ozdravljenja

Specijalna bolnica iz oblasti psihijatrije “Sunce” pruža vam mogućnost i bolničkog lečenja zavisnosti od alkoholizma

Bolničko lečenje pruža sigurno okruženje i podršku koja je ključna za osobe koje se leče od korišćenja štetnih supstanci. Ova okruženja omogućavaju stručnim medicinskim timovima da prate pacijente 24 sata dnevno, pružajući im neophodnu medicinsku negu i podršku u kriznim situacijama.

Timski pristup:

U bolnici “Sunce”, verujemo u snagu timskog pristupa. Naš tim sastavljen od psihijatara, terapeuta, medicinskih sestara I sarađuje kako bi pružio sveobuhvatnu podršku pacijentu. Integracija medicinskih i psihoterapijskih pristupa omogućava nam da se efikasno nosimo sa svim aspektima alkoholizma.

Podrška PORODICI alkoholičara:

Svesni smo da alkoholizam ne utiče samo na pojedinca, već ima i ozbiljan uticaj na porodičnu dinamiku. Stoga, u našem pristupu, veliki naglasak stavljen je na podršku porodici alkoholičara. Poodrška porodici se podrazumeva kako bi se članovi porodice nosili sa izazovima koje donosi život s osobom koja se bori s alkoholizmom. Otvorena komunikacija i razumevanje ključni su elementi u procesu ozdravljenja porodice.

Održavanje dugoročnog ozdravljenja:

Nakon završetka bolničkog lečenja, podrška pacijentu i njegovoj porodici ne prestaje. Kontinuirano praćenje omogućava nam da održimo dugoročni uspeh. Individualni planovi za održavanje rezultata, podrška zajednice i redovne terapijske seanse pomažu pacijentima da se integrišu nazad u svoj svakodnevni život, izbegavajući ponovno zapadanje u zavisnost.

U bolnici “Sunce”, razumemo kompleksnost izazova s kojima se pacijenti suočavaju tokom procesa odvikavanja zavisnosti od alkohola. Naša integrativna i sveobuhvatna podrška, usmerena na detoksikaciju, bolničko lečenje i podršku porodici, predstavlja temelj našeg pristupa. Verujemo da je svako ljudsko biće sposobno za ozdravljenje i promene, i posvećeni smo pružanju podrške tokom tog putovanja ka životu bez alkohola.

Ukoliko želite da dobijete još informacija o lečenju zavisnosti od ALKOHOLA zakažete termin kontaktirajte nas putem maila: info@bolestizavisnosti.co.rs ili pozovite: +38169 243 76 62 (viber/whatsapp)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *