zavisnost od kocke, alkohola i droge

3 GLAVNA RAZLOGA ZAŠTO KOCKARI često postaju zavisnici od alkohola i droge

Kockanje je aktivnost koja može dovesti do ozbiljnih problema, a jedan od njih je zavisnost od alkohola i droge. Ova veza između kockanja i zloupotrebe supstanci je kompleksna i može se razumeti kroz nekoliko ključnih faktora.

Ako niste sigurni DA LI STE ZAISTA VI ILI VAMA DRAGA OSOBA ZAVISNI OD KOCKE proverite OVDE.

Prvo, kockanje može biti izvor stresa i anksioznosti. Kada osoba redovno gubi novac ili se nalazi u dugovima zbog kockanja, to može izazvati veliki emotivni pritisak. Da bi se nosili s tim pritiskom, mnogi kockari posežu za alkoholom ili drogom kako bi privremeno ublažili stres i tugu.

Drugo, kockanje aktivira iste centre u mozgu kao i korišćenje supstanci. Osobe koje su sklonije kockanju često imaju iste neurološke predispozicije za razvoj zavisnosti kao i osobe koje koriste droge ili alkohol. Stoga nije retkost da kockari, tražeći isti osećaj uzbuđenja i zadovoljstva, posegnu za supstancama kako bi postigli željeni efekat.

Takođe, kockanje može biti deo šire slike problematičnog ponašanja ili impulsivnosti. Osobe koje su sklone kockanju često imaju tendenciju da se upuštaju u rizična ponašanja i impulsivne odluke, što ih može dovesti do konzumiranja alkohola ili droge bez razmišljanja o posledicama.

Sve ovo čini kockare posebno podložnim zavisnosti od alkohola i supstanci. Važno je prepoznati ove veze i pružiti podršku osobama koje se bore s ovim problemima, kako bi se obezbedila adekvatna pomoć i lečenje.  U našoj bolnici upešno lečimo zavisnosti od kocke, alokohola i droge PROVERENIM METODAMA. Pogledajte više u snimku naših izlečenih pacijenata.

Treće, okolina u kojoj se često odvija kockanje, poput kazina ili kladionica, često promoviše konzumaciju alkohola. Ovi prostori često nude alkoholne napitke kao deo usluge, a atmosfera uzbuđenja i socijalizacije može podsticati ljude da konzumiraju više alkohola nego što bi inače. Stoga, kockari često dolaze u situaciju gde je prisutan pritisak da konzumiraju alkohol, što može doprineti razvoju zavisnosti.

Na kraju, važno je istaći da su kockanje, zavisnost od alkohola i zloupotreba supstanci kompleksni problemi koji zahtevaju sveobuhvatni pristup lečenju. Potrebno je da osobe koje se bore s ovim problemima potraže stručnu pomoć i podršku, kako bi se prevazišli izazovi s kojima se suočavaju i vratili na put ka zdravijem i ispunjenijem životu.

Ukoliko imate problem sa zavisnošću od KOCKE ILI ALKOHOLA zakažite termin, kontaktirajte nas putem maila: info@bolestizavisnosti.co.rs ili pozovite: +38169 243 76 62 (viber/whatsapp)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *