zavisnost od droge odvikavanje

Kada će se videti da nisam zavisan od droge

Već nakon 2 nedelje, odmah nakon detoksikacije, povratiće vam se zdraviji izgled.

Prva faza lečenja traje oko 2 nedelje. Predstavlja DETOKSIKACIJU(izbacivanje supstance iz organizma), otklanjanje fizičke zavisnosti i PSIHIČKU STABILIZIACIJU.

Zavisnost od droge je bolest koja može imati ozbiljne posledice po fizičko, mentalno i emotivno zdravlje pojedinca. U našoj bolnici, posvećeni smo pružanju podrške i lečenja zavisnicima od droge, pomažući im da se oslobode svoje zavisnosti i povrate kontrolu nad svojim životima. Kroz terapiju kod psihijatra i proces detoksikacije, zavisnici ZA KRATAK PERIOD prolaze kroz fizičke promene koje su znak napretka.

Tvoja snaga je veća od bilo koje supstance. Izaberi život koji zaslužuješ.

Fizičke transformacije na putu ka oporavku

Kada zavisnik počne terapiju i detoksikaciju u našoj bolnici, prve promene koje se javljaju su i fizičke prirode. Ove promene nisu samo površinske – one reflektuju unutrašnje promene koje se dešavaju u organizmu zavisnika. Evo nekoliko ključnih fizičkih transformacija koje se mogu primetiti:

  1. ZDRAVIJI IZGLED KOŽE: Jedan od prvih znakova poboljšanja jeste zdraviji izgled kože. Zavisnici često pate od loše ishrane i loših higijenskih navika, što može dovesti do kožnih problema. Međutim, kroz terapiju i detoksikaciju, koža počinje da dobija zdraviji sjaj i postaje čistija i glatka.

  2. POVEĆANJE TELESNE MASE: Zavisnici često gube težinu tokom perioda aktivne zavisnosti, zbog smanjenog apetita i loših navika ishrane. Međutim, kroz detoksikaciju i zdraviju ishranu koja se promoviše u našoj bolnici ili koju vam preporučujemo tokom ambulantnog lečenja, mnogi zavisnici počinju da dobijaju na težini i obnavljaju mišićnu masu.

  3. BOLJA HIGIJENA I NEGOVANJE: Zloupotreba droge često dovodi do zanemarivanja lične higijene i nege tela. Međutim, kroz terapiju i podršku našeg medicinskog osoblja, zavisnici počinju da brinu o sebi na bolji način. Redovno kupanje, čišćenje zuba i briga o izgledu postaju deo njihove svakodnevne rutine.

Metode lečenja bolesti zavisnosti sastoje se iz nekoliko faza.

  • Prva faza lečenja predstavlja detoksikacija (izbacivanje supstance iz organizma) i otklanjanje fizičke zavisnosti.

  • Druga faza lečenja je promena životnog stila tj. navika.

  • Treća faza i četvrta faza lečenja su rehabilitacione. Treća faza se odnosi na socijalizaciju, a četvrta faza se karakteriše ličnim radom i razvojom.

U našoj bolnici, verujemo da je oporavak od zavisnosti moguć. Kroz terapiju kod psihijatra i proces detoksikacije, zavisnici prolaze kroz fizičke i emocionalne transformacije koje su ključne za njihov put ka ozdravljenju. Naš cilj je pružiti podršku, razumevanje i nadu zavisnicima, pomažući im da povrate kontrolu nad svojim životima i izgrade bolju budućnost.

Ukoliko imate problem sa zavisnošću od DROGEKOCKE ILI ALKOHOLA zakažite termin, kontaktirajte nas putem maila: info@bolestizavisnosti.co.rs ili pozovite: +38169 243 76 62 (viber/whatsapp)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *