ODVIKAVANJE-OD-KOAKINA---BOLESTI-ZAVISNOSTI

Kokainska zavisnost: Kada euforija postaje zarobljeništvo

U našoj bolnici uspešno lečimo ZAVISNOST OD KOKAINA i već za 15 dana postižete psihičku i fizičku stabilizaciju. Odvikavanje od kokaina je POTPUNO BEZBOLNO KOD NAS.

Kliknite da saznate naše USPEŠNE metode lečenja OVDE.

Droge su oduvek imale fascinantan, ali i mračan uticaj na društvo i pojedince širom sveta. Jedna od najmoćnijih i najopasnijih droga koja je uzdrmala mnoge živote je kokain. Ova supstanca, koja se obično povezuje s glamurom i uzbuđenjem, zapravo krije tajnu zavisnosti koja može imati razorne posledice po zdravlje i sreću pojedinca. Objasnićemo vam kakvu moć kokainska zavisnost ima nad ljudima i kako se boriti protiv nje.

Euforija koja vara

Kokain je poznat po svom brzom i intenzivnom delovanju na mozak. Nakon uzimanja kokaina, osoba doživljava trenutnu euforiju, osećaj samopouzdanja i povećanu energiju. No, ta prividna sreća brzo bledi, ostavljajući samo prazninu i žudnju za još.

Ples s demonima

Kokainska zaisnost polako preuzima kontrolu nad životom zavisnika. Kroz redovnu upotrebu, telo postaje sve tolerantnije na drogu, čiji je rezultat potreba za većim dozama kako bi se postigao isti učinak. Osoba ulazi u začarani krug u kojem se pokušava nositi s fizičkim i emocionalnim posledicama zavisnosti.

KOKAIN uništava telo i um

Kod kokainske zavisnosti vrlo su izražene psihička zavisnost i značajna psihička oštećenja. Kokain se karakteriše vrlo brzim razvojem psihičke zavisnosti, a posle kraćeg vremena, razvija se i fizička zavisnost. U početku, kokain se uzima ređe, međutim, tokom vremena, učestalost je veća. Povećanje doze i frekvencije uzimanja dovodi do teških zdravstvenih oštećenja i iscrpljenosti. U fazi apstinencije (kada se kokain ne uzima) pojavljuju neprijatni simptomi u vidu pospanosti, depresivnosti i pojačan apetit uz tremor ruku i grčenja mišića. Od psihičkih posledica, najčešće se ispoljavaju simptomi paranoidnosti i halucinacija. Veliki procenat uz kokain koristi alkohol. Ponašanje poprima elemente antisocijalnog ponašanja i stvaraju se veliki problemi u porodici i na poslu. Kada se pojave teža zdravstvena oštećenja, lečenje je neophodno. Konačno, smrtnost među kokainomanima je velika, smatra se da je deset puta veća nego u opštoj populaciji. 

Posledice dugotrajne upotrebe kokaina su alarmantne. Srčani problemi kao što su srčani udar, aritmije i srčani zastoj mogu biti smrtonosni. Oštećenje nosa, disajnih puteva, jetre i bubrega takođe su uobičajeni, kao i mentalni poremećaji poput depresije, anksioznosti i psihoza. Zavisnost od kokaina izjeda osobu iznutra i izvana.

nesanica-psihijatar

Gubitak veza i pad u finansijsku propast zbog zavinsosti od kokaina

Zavisnost od kokaina ima dubok uticaj na odnose s porodicom, prijateljima i partnerima. Osoba postaje fokusirana samo na svoju zavisnost, zanemarujući važne aspekte života. Finansijska iscrpljenost takođe je česta, jer zavisnost o drogama može ishodovati ogromnim finansijskim troškovima, ostavljajući osobu u finansijskom haosu.

Put prema ozdravljenju

Uprkos svim tamnim aspektima kokainske zavisnosti, važno je znati da postoji nada za one koji žele izaći iz začaranog kruga. Stručna pomoć i podrška psihijatra ključni su faktori u procesu oporavka.

Ukoliko želite da dobijete još informacija o bolesti zavisnosti od kokaina  i zakažete svoj prvi termin, kontaktirajte nas na mail: info@bolestizavisnosti.co.rs ili pozovite: +38169 243 76 62 (viber/whatsapp)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *