zavisnost od alkohola lečenje

Alkoholizam LEČENJE u našoj bolnici

Mislite da je neko alkoholičar samo ako puno pije? Razmislite ponovo. Alkoholizam je karakterističan po gubitku kontrole, a ne količini pića. Često, alkoholičari piju, ali se čak i ne napiju.

Zamislite osobu koja se bori da normalno funkcioniše bez čaše u ruci. To je realnost alkoholičara.

Zapamtite, svako može postati alkoholičar! Dugotrajna konzumacija alkohola ima ozbiljne posledice na mozak, menjajući ga i stvarajući zavisnost. Niko nije imun – svako može postati zavisnik ukoliko ne obrati pažnju.

Ako pijete više od 3 pića dnevno, na granici ste alkoholizma.

Posebno su u riziku osobe koje piju da bi se smirile, zaboravile na probleme ili regulisale svoje emocionalno stanje.

Alkoholičar nije samo onaj ko puno pije, već svako ko ne može zamisliti dan bez alkohola. Osoba koja gubi kontrolu nad svojim porivom za alkoholom.

FAZE RAZVOJA ALKOHOLIZMA U PORODICI

Naučnici su kroz godine istraživanja uspostavili 4 faze u razvoju alkoholizma u porodici:

  1. Zajedničko negiranje: Porodica negira postojanje problema, čak i kada je očigledno. Pod izgovorom da je alkoholna konzumacija “normalna”, maskira se stvarna situacija. Komunikacija postaje sve površnija, a fasada harmonične porodice se održava pred spoljnim svetom.

  2. Zajednički problemi sa prividnim rešenjima: Alkohol postaje nezaobilazni deo svakodnevice. Svađe postaju učestalije, a članovi porodice se uključuju u sukobe. Alkoholičar prilagođava svoje ponašanje, ali problem se samo produbljuje. Supružnik preuzima veći deo odgovornosti, pokušavajući da nadoknadi nedostatak efikasnosti alkoholičara.

  3. Zajedničko dno: Kriza postaje nepodnošljiva. Sve prethodne taktike su se pokazale neuspešnim, što dovodi do ozbiljnog urušavanja porodičnog sistema. Ovde se pred porodicom postavlja težak izbor između razvoda i zajedničkog lečenja koje zahteva angažovanje svih članova porodice.

  4. Zajednička transformacija: Porodice koje se opredele za lečenje ulaze u ovu fazu. Oba partnera počinju da uče nove načine komunikacije i ponašanja. Ovom transformacijom se pridružuju i ostali članovi porodice. Ključno je da se održe promene kako bi se izbegao povratak bolesti.

Ukoliko neko u vašoj oklini odbija lečenje, pročitajte OVDE koja su rešenja da mu pomognete da prihvati LEČENJE.

Mi imamo RAZRAĐEN PLAN LEČENJA ALOHOLIZMA. Potpuna fizička i psihička stabilizacija već nakon 14 dana. To je prva faza lečenja koju nudimo.

Apartman-br.-1-Psihijatrijska-bolnica-Sunce

AMBULANTNO ILI BOLNIČKO LEČENJE

Traje do 14 dana pod stalnim nadzorom psihijatra i stručnog osoblja. Cena od 1700 evra.

USPEŠAN SISTEM PODRŠKE IZLEČENIMA

JEDINSTVENO U SRBIJI! Razrađen sistem podrške izlečenim pacijentima tokom 2 godine.

Vaš put ka oporavku počinje ovde

Nemojte dopustiti da zavisnost od  alkohola kontroliše vaš život. Započnite svoj put ka trajnom oporavku danas u Klinici Sunce. Naš stručni tim je ovde da vas podrži i pomogne vam da povratite svoj život. Kontaktirajte nas danas kako biste zakazali konsultaciju i započeli vaše putovanje ka zdravijem i ispunjenijem životu.

Zakažite sastanak i dođite da porazgovarate sa našim stručnim timom
+38169 243 76 62
Dr Milutina Ivkovića 9a, Beograd

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *