proverene metode lečenja zavisnosti od spida

Sintetička droga SPID i kako uspešno lečimo zavisnost od spida

Zavisnost od spida je izlečiva.

Prva faza lečenja traje oko 2 nedelje. Predstavlja DETOKSIKACIJU od droge (izbacivanje supstance iz organizma), otklanjanje fizičke zavisnosti od spida i PSIHIČKU STABILIZIACIJU.

Spid je sintetički stimulans, poznat i kao metamfetamin ili kristalni meth. Dolazi u različitim oblicima i pakovanjima. Najčešće se javlja u obliku belog praha, ali ga možemo pronaći i kao tablete. Retko se pojavljuje u kapsulama ili rastvoru. Kristalni metamfetamin, poznat kao “ice”, predstavlja jedan od oblika spida koji se sreće u vidu kristala ili kristalića. Uobičajena pakovanja ove droge su male providne kesice od najlona koje sadrže prah ili kristaliće.

Spid prah se može rastvoriti u alkoholu ili vodi, a njegova čistoća varira između 6 do 10 odsto. Neretko se speed uzima i u kombinaciji sa drugim psihoaktivnim supstancama ili lekovima. Mešanje sa kofeinom može dodatno negativno uticati na zdravlje korisnika. Speed droga je praškastog oblika, bele boje, bez mirisa i sa gorkim ukusom.

Rekreativna upotreba psihoaktivnih supstanci, uključujući speed, sve je češća pojava širom zemlje. Gotovo 50 odsto ljudi koristi amfetamine i druge narkotike u klubovima i tokom izlazaka.

DEJSTVO SPEEDA

Nakon konzumiranja speeda, osoba obično doživljava intenzivan osećaj euforije i zadovoljstva, naročito nakon pušenja ili intravenske upotrebe. Dejstvo speeda može trajati od 4 do 6 sati, ponekad i do 24 sata, što dovodi do povećanja budnosti, čulne percepcije i raspoloženja kod korisnika. Međutim, nakon što ovi inicijalni efekti prestanu, osoba može iskusiti simptome apstinencijalne krize, uključujući iscrpljenost, umor i depresiju, što može rezultirati snažnom žudnjom za još speeda.

Ova droga deluje na centralni nervni sistem, povećavajući budnost, energiju i raspoloženje korisnika. Mnogi koji koriste speed to čine u potrazi za trenutnim osećajem euforije i stimulacije, ali cena koja se plaća može biti visoka.

Osobe koje koriste speed mogu iskusiti različite fizičke i mentalne efekte. Ovi efekti uključuju povećanu budnost i energiju, smanjenje apetita, ubrzan rad srca i disanja, promene u raspoloženju, agresivno ili impulsivno ponašanje, paranoju i halucinacije.

Pored kratkotrajnih efekata, dugotrajna zloupotreba speeda može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, uključujući oštećenje srca, bubrega i mozga, depresiju, anksioznost, nesanicu i zavisnost.

Početkom 21. veka, došlo je do tzv. “amfetaminske ekspanzije”, perioda kada je speed postao široko rasprostranjen, posebno na rejv žurkama. Tada se nije pojavljivao u obliku praha, već kao spiralne tablete narandžaste boje. Cena ove psihoaktivne supstance bila je tada znatno viša u poređenju sa današnjim cenama. Ipak, i danas, speed ostaje jedan od najčešće zloupotrebljavanih psihostimulansa.

Apartman-br.-1-Psihijatrijska-bolnica-Sunce

AMBULANTNO ILI BOLNIČKO LEČENJE

Traje do 14 dana pod stalnim nadzorom psihijatra i stručnog osoblja. Cena od 1700 evra.

USPEŠAN SISTEM PODRŠKE IZLEČENIMA

JEDINSTVENO U SRBIJI! Razrađen sistem podrške izlečenim pacijentima tokom 2 godine.

Vaš put ka oporavku počinje ovde

Nemojte dopustiti da zavisnost od spida kontroliše vaš život. Započnite svoj put ka trajnom oporavku danas u Klinici Sunce. Naš stručni tim je ovde da vas podrži i pomogne vam da povratite svoj život. Kontaktirajte nas danas kako biste zakazali konsultaciju i započeli vaše putovanje ka zdravijem i ispunjenijem životu.

Zakažite sastanak i dođite da porazgovarate sa našim stručnim timom
+38169 243 76 62
Dr Milutina Ivkovića 9a, Beograd

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *